EVITA

Ravintoterapia

Henkilökohtainen ravintovalmennus

Ravintoterapiassa jokainen kohdataan yksilönä, yksilöllisine tarpeineen ja ominaisuuksineen. Terapiassa sinun henkilökohtainen terveystilanteesi kartoitetaan tarkasti. Haastattelun ohella apuna käytetään kyselykaavakkeita, ruokapäiväkirjaa ja toisinaan myös laboratoriotestejä. Hoito-ohjelma räätälöidään yksilölliset tarpeet, tavoitteet ja mieltymykset huomioiden. Sinä päätät lähdemmekö etenemään pienin askelin vai suurin harppauksin.

Urheiluravitsemus

Urheiluravitsemus on ravitsemusta erityistilanteissa ja -olosuhteissa. Eri lajit vaativat eri ominaisuuksia urheilijalta ja myös ravitsemukselta. Ravintovalmennuksesta hyötyvät sekä urheilijat että urheiluseurat. Oikein koostettu, oikea-aikainen ja tasapainoinen ruokavalio auttaa tavoitteiden saavuttamisessa. Ravitsemuksella on merkittävä vaikutus urheilijan lajikehitykseen ja tuloksiin.

Katso myös:
Mitä ensimmäisellä vastaanotolla tapahtuu?

Perhevalmennus

Perhevalmennus toteutetaan samoin periaattein kuin yksilövalmennus, mutta ruokaremontti tehdään kerralla koko perheelle. Perhevalmennus on ajankohtainen allergiaperheissä, yli- tai alipainon yhteydessä, lasten jatkuvissa tulehduskierteissä sekä lasten ja nuorten ylivilkkauden ja keskittymiskyvyn ottaessa niskalenkin kaikkien jaksamisesta.

Ravintoluennot

Ravintoluennot eri teemoilla urheiluseuroille, yrityksille ja yhdistyksille. Nykyään ravitsemukseen liittyvää tietoa on paljon, mutta luotettavaa tietoa on vaikeampi löytää. Anna työntekijöillesi mahdollisuus tutustua ajankohtaiseen ravitsemustietoon vaikkapa osana tyhy-päivää. Urheiluravitsemus luennon aiheina voivat olla esimerkiksi hiilihydraattitankkaus tai jaksaminen ja palautuminen turnaustilanteissa.

Starttipaketti

Henkilökohtainen tunnin sijoitus omaan terveyteen. Yleinen ravinto-neuvonta tarpeen mukaan, joka sisältää ruokavalion tarkistuksen, palautteen ja muutosehdotukset. Sopii henkilölle jolla ei ole varsinaisia terveysongelmia. Edellyttää ruokapäiväkirjan pitämistä kolmelta päivältä.


Ruoka-aineherkkyydet

Turvotusta, päänsärkyä, vatsavaivoja, paino-ongelmia, nenän tukkoisuutta, ihon kutinaa - nämä kaikki saattavat olla oireita ruoka-aineyliherkkyydestä. Ruoka-aineyliherkkyydet selvitetään FoodDetective -testillä, joka testaa verinäytteestä luotettavasti ruoka-ainekohtaisia IgG vasta-aineita. Poistamalla ongelmia aiheuttaneet ruoka-aineet ruokavaliosta väliaikaisesti ja tukemalla ruoansulatusta, epämukavat oireet usein katoavat. Ruoansulatuselimistön toivuttua kuntoon, voidaan karsitut ruoka-aineet palauttaa ruokavalioon yksitellen, minkä jälkeen niiden vaikutuksia tarkkaillaan.


Hasselpähkinät

Copyright © Ravintoterapia Evita

Sivukartta